НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

07 - 17. ВЕРКА И ГУБЕРКА

СРЕЩИ, СЛУЧКИ СПОМЕНИ С УЧИТЕЛЯ ДЪНОВ НА ИЗГРЕВА. ГЕОРГИ СЪБЕВ ТОМ 10
Алтернативен линк

17.  ВЕРКА И ГУБЕРКА


Верка, балдъзата на Мирчо, живеела на Изгрева, където всяка сутрин с китара участвала в оркестъра, когато се играе паневритмия.


Веднъж чешкият виртуоз по цигулка Пшехода посетил София, където изнесъл концерт. Брат Жорж /Георги Радев/ купил два билета за концерта и отива да кани Верка. Но тя имала абцес и бузата й била силно подута. Чудела се какво да прави. Тогава брат Жорж я посъветвал да отиде при Учителя и да му каже за състоянието си. Може би по някакъв начин ще й помогне. Верка отива при Учителя и му казва, че брат Жорж купил билет за концерта, а тя е с подута буза. „Лесна работа", казал Учителят. Сега ще взема губерката от прозореца, ще бучна и ще изтече. И тръгнал към прозореца, без да бърза. В това време Верка се бунтувала против себе си, че послушала брат Жорж. Било й неприятно да я бучат с губерка. Но за голяма нейна изненада, в същия момент абцесът се пробил от само себе си и тя казала на Учителя. А той й казал: „Бягай навън да си изплакнеш устата!"


До вечерта имало няколко часа. Бузата й спаднала и те отишли на концерт. Как абцесът се пробил без губерка? Дали Учителят не бе задействал по невидими пътища върху нейното биополе? Ето, това е загадката.



, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ